درمان میگرن با طب سنتی - رویکردی جامع و طبیعی

سردردهای میگرنی جزء سردردهای مزمن و طولانی مدت هستند که افراد زیادی با آن درگیر هستند. به قول طب رایج سردردهای درمان ناپذیر! در طب سنتی، سردردها دارای ریشه‌هایی از صفرا، خون، بلغم و سودا تعریف می‌شوند که با عدم تعادل و بی نظمی طبع‌های گفته شده این مشکل به اندام رأسی یعنی سر منتقل می‌شود.

تشخیص مزاج: کلید اصلی درمان

در طب سنتی ایران، قبل از هرگونه تجویز دارو یا رژیم درمانی، تشخیص دقیق مزاج بیمار اهمیت بسزایی دارد. مزاج، ترکیبی منحصر به فرد از چهار عنصر اصلی (سودا، صفرا، بلغم و دم) است که تعیین‌کننده سلامت عمومی بدن و نحوه واکنش آن به عوامل مختلف محیطی و غذایی می‌باشد. سردردهای صفرایی با سودایی یا غلبه خون با هم متفاوت هستند و هر کدام نیازمند رویکرد درمانی خاص خود می‌باشند.

اهمیت رژیم درمانی در درمان میگرن

توجه کنید که درمانگر سنتی یک‌سری رژیم‌های درمانی نیز خواهد داد که هم به اصلاح مزاج و هم درمان بیماری کمک شایانی می‌نماید و عدم رعایت آن شاید منجر به شکست یا کند شدن دوره درمان می‌شود. گاهی سردردهای میگرنی با مراعات یک رژیم یا دستور ساده از بدن انسان رخت می‌بندد و حتی نیاز به مصرف هیچ دارویی هم نیست.

داروهای گیاهی موثر در درمان میگرن

طب سنتی گنجینه‌ای ارزشمند از داروهای گیاهی برای درمان انواع بیماری‌ها، از جمله میگرن است. برخی از گیاهان موثر در کاهش و کنترل سردردهای میگرنی عبارتند از:

تعدیل مزاج و رژیم غذایی مناسب برای هر طبع

درمان میگرن با طب سنتی، یک فرآیند فردی‌سازی شده است که نیازمند توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد هر بیمار می‌باشد. در ادامه، به برخی از توصیه‌های رژیم غذایی برای تعدیل مزاج‌های مختلف می‌پردازیم:

مزاج صفرایی

افراد با مزاج صفرایی باید از مصرف غذاهای گرم و خشک مانند فلفل تند، ادویه‌جات قوی، گوشت قرمز و سرخ‌کرده پرهیز کنند و به جای آن، غذاهای سرد و مرطوب مانند میوه‌ها (به ویژه هندوانه، خیار و ملون)، سبزیجات (به ویژه کاهو و اسفناج) و آب فراوان مصرف نمایند.

مزاج سودایی

افراد با مزاج سودایی باید از مصرف غذاهای سرد و خشک مانند لبنیات، نان سفید و گوشت گاو پرهیز کنند و به جای آن، غذاهای گرم و مرطوب مانند سوپ جو، فرنی و آبگوشت مصرف نمایند.

مزاج بلغمی

افراد با مزاج بلغمی باید از مصرف غذاهای سرد و مرطوب مانند ماست، خیار و میوه‌های ترش پرهیز کنند و به جای آن، غذاهای گرم و خشک مانند آش جو، عدسی و بادام مصرف نمایند.

مزاج دمی

افراد با مزاج دمی باید از مصرف غذاهای گرم و مرطوب مانند گوشت قرمز، شیرینی‌جات و روغن‌های حیوانی پرهیز کنند و به جای آن، غذاهای سرد و خشک مانند میوه‌ها (به ویژه سیب و گلابی)، سبزیجات (به ویژه کاهو و اسفناج) و آب فراوان مصرف نمایند.

نقش استرس و اضطراب در بروز میگرن

استرس و اضطراب می‌توانند از عوامل مهم محرک سردردهای میگرنی باشند. طب سنتی با استفاده از روش‌های آرام‌بخش مانند ماساژ، حجامت، زالو درمانی و گیاهان دارویی آرام‌بخش، به کاهش استرس و اضطراب در بیماران مبتلا به میگرن کمک می‌کند.

توصیه‌های تکمیلی برای کنترل میگرن

پس می‌توانید برای درمان به یک درمانگر ماهر سنتی مراجعه کنید.